More Website Templates @ TemplateMonster.com - September08, 2014!
Image 1

Febrar 10, 2017

Kada se koriste krunice

Zajedno sa ugradnjom implanata, ugradnja zubnih krunica je najčešći zahvat za koji se odlučuju pacijenti stomatologije Malešević. Postoje različiti protetski načini za rehabilitaciju pacijenata bez implanata, a najčešće korišćeni su zubne krunice i keramičke fasete.

Zubne krunice igraju važnu funkcionalnu i estetsku ulogu. Ugradnja krunica na okrnjene ili stanjene zube potpuno će ih rehabilitovati, udobnost je tolika da osoba ne oseća da nosi krunice, a funkcionalnost je slična kao kod implanata – vraća se oko 90% upotrebljivosti prirodnih zuba, tako da se može jesti sve sem najtvrđe hrane. Održavanje je više nego lako, identično kao kod prirodnih zuba. Pri izradi zubnih krunica ponekad se koriste čelične ili fiberglas nadogradnje radi ojačavanja devitalizovanih zuba, jer oni vremenom postaju krti i mogu pući.

Dentalne krunice se mogu koristiti samo na zubima sa zdravim korenom, koji su sasvim stabilni. Krunice potpuno pokrivaju vidljivu površinu zuba, tako da zub sa krunicom izgleda kao najbolji prirodni zub, tj. kao kvalitetan veštački zub, posebno ako su korišćene bezmetalne krunice, jer se one kompjuterski oblikuju. Kada se krunice kombinuju sa zubnim mostovima ili sa implantima nemoguće je vizuelno odrediti razliku između ova tri tipa implanata/nadgradnji. Zubne krunice su povoljnije od implanata, ali nisu konkurencija implantima, budući da ako se razmatra ugradnja implanata, jer su zubi indikovani za vađenje, takvi zubi ne mogu nositi krunice.

Ostanimo u kontaktu